Banyak cara untuk download video dari youtube. Aku cuma nak share yang paling simple pernah aku guna. Keepvid.com. Cara ni aku rasa paling mudah sebab tak perlu nak install apa² software dan kita bole download apa² video dari mana² pc/laptop yang ada. Ada yang bgtau tak berapa laju. Mungkin juga, bergantung pada internet connection speed masing².


Sebelum itu pastikan anda sudah install java dan flash. 

Cara² untuk download:
1. Pergi link ni: http://keepvid.com/
2. Copy link yang berkenaan dan paste ke 'url bar'
3. Klik "Download Button"
4. Link baru akan terpapar dibawahnya dgn perkataan "Download"
5. Pilih link yg dikehendaki. Right Click dan "Save As.."

Atau lihat snap shot di bawah:





Alternatively, bole juga cuba untuk download menggunakan http://savevideo.me/
caranya sama seperti keepvid juga..


Selamat mencuba...!!!



1 comments:

  1. salam, anda juga boleh guna jdownloader untuk download video tu. ia free software. download jadi senang speed dia pun laju based on our internet connections la. just copy je link video pastu nan ti dia akan masuk sendiri dalam jdownloader tu. simple!!

    ReplyDelete

 
Abu Aqif Studio © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger

Top